De voor- en nadelen van Instagram volgers kopen

Instagram volgers kopen komt steeds vaker voor. Veel bedrijven stellen namelijk hogere eisen aan influencers voordat er opdrachten gegeven worden. Zo moeten er voor sommige modellenbureaus 10.000 volgers zijn om als influencer bestempeld te worden. Hierdoor zijn bedrijven verzekerd van de juiste interactie. Aan het kopen van deze volgers zijn wel een aantal voor- en nadelen verbonden.

 

Instagram volgers kopen zorgt voor meer inkomsten

Het voordeel van Instagram volgers kopen is dat het vertrouwen uitstraalt. Je komt namelijk betrouwbaarder over als er veel interactie is over jou als persoon of jouw bedrijf. Hierdoor zijn ook veel meer mensen geneigd om jouw account te volgen en ontstaat er zelfs meer interactie op jouw account zelf. Voor de gemiddelde gebruiker is dit vooral leuk om te zien, terwijl het voor bedrijven, bloggers en modellen een bron van inkomsten kan betekenen. Er komen hierdoor meer opdrachten en mensen kopen sneller producten van bepaalde bedrijven.

 

Een grote opschoonactie laat jouw volgers verdwijnen

Instagram volgers kopen kan echter ook nadelen met zich meebrengen. Het social media platform doet namelijk eens in de zoveel tijd een schoonmaakactie, waarbij er miljoenen accounts opgeschoond werden. Dit is in totaal twee keer gebeurd en er zijn veel negatieve reacties op gekomen. Het kopen van volgers via bijvoorbeeld Promodeo gaf hierbij de garantie dat als het binnen de garantieperiode viel, de volgers opnieuw geleverd werden zonder extra kosten. Echter zal het bij de volgende schoonmaak van het platform wederom betekenen dat je deze volgers kwijtraakt.

 

De investering gaat verloren

Het is daarom altijd goed om te kijken of Instagram volgers kopen wel de beste investering is. Je krijgt er binnen een paar uur veel nieuwe volgers bij, maar deze kunnen ook weer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hierbij verlies je niet alleen jouw volgers, maar ook al het geld dat je erin gestoken hebt om de volgers op jouw Instagram te krijgen. Als het in jouw nadeel valt, kun je hier zelfs een shadowban mee krijgen, waardoor je nog slechter te vinden bent.